Over Oscar

Jong en bevlogen

 

Geboren op 15 april 1993 te Purmerend als jongste in een gezin van drie stond Oscar van jongs af aan al op de ijzers. 
 

Zijn enthousiasme en doorzettingsvermogen leverden al vroeg mooie resultaten op.


Oscar was 10 jaar oud toen hij met zijn eerste schaatslessen begon op de Jaap Edenbaan. Samen met zijn vader en zussen was hij altijd op de baan. Na een uitstapje naar atletiek heeft Oscar het schaatsen weer opgepakt toen in 2006 ijsbaan de Westfries werd geopend. Bij STG Koggenland werd de basis verder uitgebouwd. Op zijn 17e, in 2011, mocht hij meedoen aan het NK Supersprint en werd met een baanrecord van 10.07 Nederlands Kampioen op de 100m bij de A-Junioren.

 

Zijn passie voor schaatsen deelt hij met zijn vader, Dirk Jan van Leen (1952), die tot op heden nog steeds deelneemt aan wedstrijden en dankzij de coaching van zijn zoon zelfs PR's weet te behalen.

Oscar coacht Dirk tijdens een 3km in Hoorn, 2014.

 

 

 

 

 

 

 

Sinds hij de kans heeft om er voor te gaan staat alles in het teken van het behalen van zijn doel: deelname aan de Olympische Spelen in 2018.

 

Dit betekende de overstap van zijn vorige ploeg Loon Salarissoftware in Noordholland naar het development team van Beslist.nl en een verhuizing naar de stad Groningen. Oscar gaat er helemaal voor!

Goede herinneringen aan zijn tijd bij Loon Salarissoftware (foto 2013)

 

 

 

 

 

 

 


Met de overstap naar het development team zijn de faciliteiten super professioneel en bouwt hij samen met zijn ploeggenoten aan een bevlogen toekomst - op naar de volgende uitdaging!

 

'Het lekkerste ijs in de zomer'
- Zomerijs in Thialf (2014)

 

 

 

Inloggen
Schaatser Oscar van Leen - Development team Beslist.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!